Project Details

<<< back < prevnext >

Small Business Incubator

(click image for slideshow)
Design Challenge:
The existing storefront was originally planned to be a law office, but the program changed to create a shared business space. Flexibility, handicapped Accessibility, and Energy Efficiency were major design goals for the project.

The developer wanted to retain the character of a Chicago storefront space, while making it functionally modern.


Design Solution:
An open workspace concept was developed with a shared conference room for privacy, if needed. Exterior walls were insulated with spray foam insulation, while interior brick walls were left exposed for their character.

A rear entrance provided wheelchair access. The storefront system was improved, but based on the character of the original drug store use.


Challenge Images:
floor plan